Furnizorii de fericire de la Peștera Padina-Se spune că pentru…

Furnizorii de fericire de la Peștera Padina

Se spune că pentru 7 nopți dormite la Peștera Padina, se câștigă o zi din viața fiecărui om care experimentează beneficiile acestei stațiuni aflate la 1600 m altitudine,

  • 1378

Există o mulțime de locuri uimitoare în România care  prin frumusețea lor te fac să te îndrăgostești de natură și de tot ceea ce îți poate oferi ea, uitând de cotidian și de grijile zilnice, lăsând libere visele și cheful de libertate.

Un astfel de loc aparte este Stațiunea Peștera - Padina, singura stațiune de interes turistic național, înconjurată de un parc natural - Parcul Natural Bucegi. Colț de rai, unde sănătatea dobândește noi valențe, aer, apă natură, totul fiind pentru suflet și pentru copilul din tine.

Se spune că pentru 7 nopți dormite la Peștera Padina, se câștigă o zi din viața fiecărui om care experimentează beneficiile acestei stațiuni aflate la 1600 m altitudine, loc magic unde nu ajungi foarte ușor, dar nici foarte greu, frumusețea locurilor risipind orice urmă de oboseală.

Nu voI aminti despre accesul în stațiune, acest lucru poate fi găsit online, la o simplă căutare, însă drumul este asfaltat, facil, chiar dacă pe anumite porțiuni devine mai anevoios, mai periculos, dar și mai spectaculos. Pentru 1600 metri, este uimitor că s-a terminat asfaltarea acestei șosele, cu ani în urmă exista un drum negru care punea probleme șoferilor și era un chin pentru mașini. Sunt unii care critică asfaltarea drumului către centrul geometric la Bucegilor, dar ținând cont de inmulțirea turiștilor care urcă la Babele, Vf. Omu, Sfinx sau merg către Moieciu, Zănoaga, Cheile Tătarului, afaltarea era obligatorie, poate și din punct de vedere al siguranței lor. Ambulanța, Salvamontul, pompierii, etc. ajung mult mai ușor acolo unde este nevoie, pentru că asfaltul înseamnă viață!

Practic stațiunea Peștera-Padina este împărțită în trei zone distincte, iar planul urbanistic zonal va ține cont de specificul fiecărei secțiuni în parte, zona Bolboci-Zănoaga fiind destinată campării, inclusiv pentru autorulote cu toate amenajările necesare. Zona a doua, Padina este destinată unităților de cazare tip vilă și pensiune, iar a treia zonă mai înaltă, Peștera, pentru hoteluri de 3,4 și 5 stele. Se dorește un total de 3000 locuri de cazare.

Turiștii care ajung în zonă, se pot bucura de impunătoarea peșteră Ialomiței, poate cel mai vizitat obiectiv turistic din Dâmbovița, locul unde spectacolul naturii dobândește aspecte fantastice, spectaculoase, la granița dintre real și poveste. Fiecare sală, fiecare grotă are câte o legendă, iar acest lucru captivează fiecare turist care vizitează cei 400 metri amenajați pentru vizită. Lângă peșteră se află  Mănăstirea Peștera, a cărei piatră de temelie a fost pusă de către Mihnea Vodă cel Rău în sec al XVI-lea.

De aici se pleacă către Vărful Omu, Babele, Sfinx, Crucea Eroilor Caraiman, Moieciu, Zănoaga, Cheile Tătarului, Bolboci Padina, Cabanele de pe șaua Bucegilor, Fundata, etc. Practic, este veritabil un hub pentru excursii oriunde în Parcul Natural Bucegi și nu numai.

Cu ocazia Infotripului BiBi Touring, singurul touroperator care vinde exclusiv vacanțe oriunde în România, am fost oaspetele unui loc de poveste numit Hotel Peștera 4*.

Nu cred că existe român care să nu cunoască acest hotel, fie din experiența personală, fie din mediul online sau de pe vechile ilustrate din perioada comunistă.  Astăzi, este un hotel renovat complet, reclasificat binemeritat la 4*, cu servicii de top internaționale, cu atenție la detalii, zâmbet și mult profesionalism.  Pentru a aduce o notă personală, este unul dintre puținele hoteluri unde m-am simțit cu adevărat turist, respectat iar pe gazde le-am văzut prieteni încă din primul moment. Nu poți spune la multe hoteluri asta, deși mi-aș dori. Am intrat turist și am plecat prieten cu dorința arzătoare de a reveni cât mai curând...Sunt atât de multe lucruri de văzut, un simplu weekend nu este suficient.

Hotelul pune accent pe sustenabilitate, energie verde, încurajează interacțiunea dintre om și natură, sunt disponibile stații de încărcare pentru mașinile electrice, panourile solare sunt deja parte activă din instalațiile hotelului. Noul hotel de 5* se construiește pe o structură specială din metal, va avea o piscină din inox care va face față șocului unei temperaturi exterioare de -20 grade la o apă încălzită de +36 grade.  Noile camere ale  hotelului vor avea dimensiuni între 40 mp pentru o dublă și 100-120 metri, pentru apartament, cu paturi pe mijloc, astfel încât dimineața, să te poți bucura de magia Bucegilor.

Rămân destul de multe lucruri de făcut, de la străzi amenajate și până la pârtii de schi, scoli pentru sporturi de iarnă și locuri de relaxare în mijlocul naturii. Sunt optimist, pentru că am cunoscut oameni determinați să facă treabă și să ne ofere bucurie.

Ei sunt FURNIZORII de FERICIRE!

Vezi tot albumul

Nu sunt comentarii.

Adaugă un comentariu

Pentru o vacanță de calitate…

Am redescoperit una dintre cele…

  • 23.04.2024 - 17:42
Cazanele Dunării - locul secret…

Cazanele Dunării este un loc unic…

  • 14.04.2024 - 20:16
Top 10 destinații turistice…

Pentru al doilea an consecutiv,…

  • 12.02.2024 - 19:03
Vitamină pentru suflet - Muzeul…

Curtișoara, locul unde tradițiile…

  • 03.02.2024 - 14:44
Hotel Viceroy , bijuteria de…

Singurul hotel de 5* de Kopaonik,…

  • 10.09.2023 - 15:00
Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings StoresRulmenți Stoc