Despre mine-Cine sunt, cum am ajuns să iubesc călătorile.

Despre mine

Cine sunt, cum am ajuns să iubesc călătorile.

             Ce pot spune despre mine? Sunt cel mai critic om când este vorba despre mine, familia este la fel de     critică, astfel încât  aprecierile prietenilor nu fac altceva decât să-mi bucure sufletul și să  mă ambiționeze să   devin mai bun, mai eficient, cu articole și fotografii  utile pentru cei care prețuiesc postările mele. Mă simt onorat   si pentru voi am dat naștere acestui blog de călătorie, bazat în primul rând pe fotografie și pe experiența mea de   turist în țară și peste hotare.

               Acum câteva date de CV, pentru cei care încă nu mă cunosc: 

            Aproape 32 de ani am lucrat într-un domeniu care nu are nimic de a face cu turismul, mi-am desfășurat   activitatea în Ministerul Apărării Naționale, o meserie nobilă, dar dură, de care sunt mândru și care mă   onorează,  acolo am căutat să gestionez clipele libere pentru a face loc unei pasiuni - fotografia, care mi-a   permis să descopăr călătoriile, în ciuda restricțiilor si a limitărilor cazone.

            Primele interacțiuni cu turismul au fost în 2009 când m-am  înscris ca simplu povestitor de impresii turistice pe "AmFostAcolo.ro". Pe acel site extrem de util celor care  gândesc o vacanță, am descoperit elemente interesante pentru planificarea si efectuarea unui concediu reușit, oriunde în lume.

            Mai târziu, după ce mi s-a acordat încrederea de a modera impresii pe acest site, am dorit să aducem bucurie unităților de cazare de pe litoral, Delta Dunarii si munte, organizând anual Gale de premiere ale hotelurilor care s-au bucurat de un grad de recomandare si note foarte bune din partea utilizatorilor care au scris si scriu în continuare pe acest site.

            Acest lucru mi-a oferit ocazia de a cunoaște profesioniști din turism, oameni de la care am învățat și învăț în continuare, oameni cărora le port respect si pretuire. Oameni care mi-au devenit prieteni și alături de care construim povești.

            Ulerior am devenit voluntar la "Asociatia Litoral - Delta Dunarii" si la "Federatia Asociațiilor de Promovare Turistică din România", participând la o mulțime de evenimente culturale, sportive sau pentru promovarea turismului , târguri de Turism, conferințe, seminarii, întâlniri cu presa, m-am alăturat agențiilor de turism care organizau infotripuri pe litoral si în Deltă pentru a cunoaște stațiunile, hotelurile, oamenii, pentru a înțelege bucuriile sau neplăcerile oamenilor din turism.

            După ce s-a terminat povestea FAPT si ALDD, am continuat să păstrez legătura cu agențiile de turism, iar astăzi, după ce am încheiat capitolul cazon, mă mândresc să fac parte din echipa unui puternic touroperator din România - "BiBi Touring". Evident, sunt încă la început de drum, însă experiența din punct de vedere al călătotului  (AmFostAcolo), al agenției (BiBi) si al hotelierilor pe lângă care am stat în ultimul timp, să-mi ofere posibilitatea de a înțelege mai bine problemele industriei.

            N-am renunțat total la voluntariat, încă fac parte din echipa de voluntari ai "Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării", unde am întâlnit oameni cu suflet, care doresc promovarea Deltei pentru întărirea poziției de destinație unică a Europei.

            Sunt colaborator la trei publicatii din Constanța ("GoNext", "Lumea Presei" si "Revista Timona") si colaborez cu mai mulți jurnaliști din Constanța si din țară pentru portofoliul fotografic, în special.

            Pașii m-au purtat deseori în România, pe cărări de munte sau în Delta Dunării, am cunoscut oameni, locuri și povești, căutatând să înțeleg tradițiile și obiceiurile, să mă bucur de gastronomia locală și de frumusețea pământului. Iubesc România și cred că suntem privilegiați pentru faptul că trăim aici, avem mare, munte, deltă, bătrâni cu multe învățături, datini, legende, dar mai ales avem glia strămoșească de care suntem legați. Eu cel puțin așa mă simt!  Am avut privilegiul de a cunoaște oameni și obiceiuri din țară, dar si de peste hotare, din Italia și pănă în Pakistan, din Rusia și până Djibouti, am călătorit în peste 20 de țări. Nu este mult, dar este un început. Însă cel mai mult mă simt atras de România,  țara MEA pe care o consider o comoară și pe care, din păcate, nu o cunoaștem în totalitate. Mi-ar plăcea să reușesc să schimb puțin din percepția care încă există în noi și să demonstrez că România este o poveste cu happy end.

            Fotografia am început-o încă de mic copil, tata se mândrea cu un "Zenith" de toată frumusețea, scump la acea dată. Nu prea m-a interesat acest detaliu, îl luam de multe ori când ieșeam cu prietenii, era limitat la cadre, fiind pe film, însă eu eram consecvent și mă încăpățânam să-i termin tot filmul la o ieșire. O data sau de două ori l-am stricat si nu l-am mai văzut. După un timp mi-a fost făcut cadou un aparat foto - "Amator" ,românesc, de care am profitat din plin... Cred că îl am si acum pe undeva...

            Primul dslr l-am achiziționat în 2007 înăintea unei vizite în Italia, practic de atunci n-am mai lăsat din mâini aparatul foto, l-am purtat cu mine oriunde călătoream. Habar n-aveam de tehnici sau moduri de fotografie, am fost totuși autodidact, încercând să mă perfecționez singur sau întrebând prietenii cu mai multă experiență fotografică. 

            Mai târziu, pentru a fi mai bun în fotografie, am absolvit o scoală tematică din Constanța ("Avatar"), care mi-a permis să structurez informația tehnică despre fotografie,  să înțeleg de ce procedam intuitiv în anumite situații,  să cunosc anumite procedee, tehnici.

            Nu m-a atras niciodată fotografia de eveniment, în general îmi place să fotografiez peisaje, momente, fotoreportaj sau pur și simplu orice consider că poate fi perceput altfel decât este vizibil pentru toți. N-am făcut un scop de a câștiga din fotografie, obiectivele mele foto sunt dintre cele mai ieftine, tocmai pentru că nu am câștigat să investesc, dar am un prieten de suflet care m-a ajutat în fotografie și căruia îi voi fi recunoscător mereu. Pentru că marea este sufletul meu, îmi place să fotografiez răsăritul în special, o mulțime de fotografii se bucură de cele două ore miraculoase (albastră și aurie) când cerul dobândește culori de tablou. Sper să vă bucure și pe voi!

            De cele mai multe ori fotografiile vorbesc în locul meu, știți vorba aceea - "o imagine face cât o mie de cuvinte"  n-aș vrea să fie chiar așa în cazul meu, dar accentul va fi pus pe fotografiile care sper să vă încânte și să vă determine să călătoriți acolo, în țara MEA, în țara TA! Fiți totuși, îndulgenți cu mine! 

            Pe "Travel with Ovidiu" accentul va fi pus pe fotografie, recunosc, nu sunt foarte bun narator si sper să nu vă plictisesc prea tare, dar dacă fotografiile mele vor trezi interesul, atunci vă aștept cu un feedback sau comment, o sugestie sau propunere, pentru a transforma această pagină într-una mai prietenoasă si plăcută! . Si de ce nu, utilă pentru călătoriile voastre! Pentru acest lucru VĂ MULȚUMESC, încă de pe-acum!

De ce iubesc Sulina?

Sulina înseamnă acasă și întoarcerea…

  • 19.05.2024 - 10:05
Pentru o vacanță de calitate…

Am redescoperit una dintre cele…

  • 23.04.2024 - 17:42
Cazanele Dunării - locul secret…

Cazanele Dunării este un loc unic…

  • 14.04.2024 - 20:16
Top 10 destinații turistice…

Pentru al doilea an consecutiv,…

  • 12.02.2024 - 19:03
Vitamină pentru suflet - Muzeul…

Curtișoara, locul unde tradițiile…

  • 03.02.2024 - 14:44
Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings StoresRulmenți Stoc