Verdele crud al Deltei Dunării-Poate ca luna mai este cea mai…

Verdele crud al Deltei Dunării

Poate ca luna mai este cea mai frumoasă pentru a fotografia natura în Delta Dunării. Imaginile din album vor confirma acest lucru.

  • 1483
Delta Dunarii in luna mai

Despre Delta Dunării s-a scris enorm si probabil se va mai scrie, au fost realizate milioane de poze si mii de pelicule video.  Au venit străini să promoveze minunea de la capătul Dunării, iar românii au plecat în lume să povestească despre Deltă.

Delta Dunării este unică prin biodiversitatea întâlnită aici, în cei peste 5600 km pătrați trăiesc peste 5500 specii de floră, specifice zonelor cu multă umezeală. Tot aici întâlnim cele două păduri formate pe nisip, Letea si Caraorman, cu stejari de peste 300 de ani si liane care pot crește zeci de metri.

Fauna este prezentă cu numeroase specii amfibiene, păsări si animale prădătoare. Însă păsările sunt dorite de orice fotograf, peste 330 de specii, dintre care peste jumătate sunt migratoare. Pelicanii comuni sunt în jur de 17.000, cel puțin așa spune aritmetica celor care fac statistici, traiesc în colonii sau răzleț, în zonele cu mult pește, cam 1 kg fiind necesar pentru o masă decentă. Este cea mai mare pasăre din țara noastră,  aripile întinse putând ajunge la 3 metri.

Delta Dunării face parte din Patrimoniul Mondial Unesco încă din primul an după Revoluție, aici întâlnim peste 20 de zone strict protejate, cam 10% din întreaga Deltă, care oferă condiții ideale pentru cuibărit.

Dacă ar fi să mă întrebați pe mine când ar fi cea mai bună perioadă pentru a vizita Delta, aș spune că ultima lună de primăvară ar fi alegerea ideală pentru că păsările revin în habitaturile lor, natura este de un verde de care se lipeste orice obiectiv foto, încă este prohibiție la pește si deci nu este foarte aglomerat iar nuferii își încep spectacolul apreciat de către toți turiștii.

Am să vă las să priviți aceste imagini realizate luna trecută, nuferii abia au prins viață, iar verdele este atât de frumos, încât ai putea face câte un foto-tapet pe fiecare perete al propriei locuințe.

 

Vezi tot albumul

Nu sunt comentarii.

Adaugă un comentariu

Cazanele Dunării - locul secret…

Cazanele Dunării este un loc unic…

  • 14.04.2024 - 20:16
Top 10 destinații turistice…

Pentru al doilea an consecutiv,…

  • 12.02.2024 - 19:03
Vitamină pentru suflet - Muzeul…

Curtișoara, locul unde tradițiile…

  • 03.02.2024 - 14:44
Hotel Viceroy , bijuteria de…

Singurul hotel de 5* de Kopaonik,…

  • 10.09.2023 - 15:00
Kopaonik stațiunea de 5* a…

"Viața este minunată pentru că…

  • 09.09.2023 - 14:25
Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings StoresRulmenți Stoc