Holbina Trei Bibani - acasă, în Delta Dunării-Holbina Trei Bibani…

Holbina Trei Bibani - acasă, în Delta Dunării

Holbina Trei Bibani - acasă, în Delta Dunării

Holbina Trei Bibani

Există locuri unice în România despre care stim prea puțin, dar pe care dorim să le cunoaștem și să ne bucurăm de frumusețea lor. Sunt miracole ale naturii care alcătuiesc povești și care bucură pe oricine interesat de ele.

Un astfel de loc este Delta Dunării, singura deltă din lume declarată Rezervație a Biosferei intr-un program UNESCO, o intindere de peste 5000 kilometri pătrați, cu flora și faună unică în România și 5500 de specii, multe dintre ele ocrotite de lege. Doar 10% din întinderea Deltei este reprezentată de uscat, restul ecosistemelor naturale acvatice, completează unul dintre cele mai frumoase locuri din lume.

Cât de curând vom povesti despre particularitățile Deltei si unicității care există aici, azi aș vrea să vă povestesc despre experiența dintr-un loc unde doar în povesști există, un ținut rupt de tot ceea ce înseamnă cotidian, pe care îl vei îndrăgi din primul moment.

La invitația Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, sau mai simplu Asociația Delta Dunării, pentru că așa o cunoaște toată lumea, am fost prezent la deschiderea sezonului turistic din Deltă, eveniment care se organizează anual prin grija inimoșilor reprezentanți ai asociației, în parteneriat cu autoritățile locale și operatorii de turism din Deltă. Sunt sigur că ați citit despre provocările noului sezon, cam toate televiziunile importante, inclusiv Euronews Romania au fost prezente si au transmis pe larg reportaje detaliate. În acest articol aș vrea să vă vorbesc despre micul paradis, gazdă al evenimentului, Holbina Trei Bibani.

Holbina trei Bibani, este în sine un mic paradis din Delta Dunării, ținut de poveste și bucurie, loc de relaxare si de întâlnire cu natura, de vorbă cu tine însuți, balsam pentru suflet si priviri.

Am ajuns la Holbina destul de rapid, am plecat din Constanța cu mașina, iar după aproape 3 ore de mers lejer prin Jurilovca, Sarichioi, pe lângă cetățile Enisala și Halmyris, obiective "must see" din Dobrogea, am parcat în Dunăvățul de Jos, punct de plecare nautic către Holbina. Transportul pe apă durează aproximativ 40-45 de minute, viteza de deplasare nu este foarte mare datorită canalelor înguste și a trunchiurilor de arbori, mulți dintre ei rupți sau orientați către partea navigabilă.

La locul de acostare am fost întâmpinați de o domnișoară care s-a ocupat de cazarea grupului nostru.

Unitatea dispune de 4 corpuri de clădire în care se pot acomoda vreo 60 de persoane, in camere duble sau apartamente cu două dormitoare, fiecare cameră având baie proprie. Am observat că inclusiv în clădirea restaurantului există 3 camere duble, nu stiu dacă sunt pentru personal sau destinate închirierii.

Camera mea a fost situata in primul corp de clădire, in apropierea debarcaderului si al heliportului, aproape de un heleșteu, unde te puteai relaxa la pescuit de roșioare. Dimensiunile camerei n-au excelat, însă am găsit acolo tot ceea ce mi-am dorit. Un pat dublu matrimonial, în ton cu dimensiunea camerei, un dulap cu umerașe, un tv cu diagonala mare si programe prin satelit. N-am deschis deloc televizorul, așa că nu pot spune nimic de calitatea semnalului. Camera este dotată cu aer condiționat, plasă de țânțari la geam, deși a fost cam devreme pentru țânțari, prize suficiente peste tot, (oricum eu port după mine un prelungitor tot timpul pentru a evita lipsa prizelor).

Cel mai important lucru pentru mine a fost faptul că am găsit căldură la calorifer, temperaturile exterioare au fost  destul de mici, nu știu dacă aerul condiționat reușea să facă față. Din câte am înțeles, resortul dispune de o centrală pe paleți. Lângă corpul nostru de clădire am remarcat un generator, util pentru o astfel de locație.

Internetul wi-fi este disponibil in tot resortul si este de bună calitate. Cu datele mele mobile activate n-am reușit să fac nimic, însă wi-fi-ul m-a salvat de fiecare dată. Nu se solicită parolă la activare, nici nu ar avea cine să vină din afara complexului.

Costul unei camere duble este de 500 de lei, iar al unui apartament este de 700 de lei.

Pachetul a inclus micul dejun, nu a fost bufet așa cum m-aș fi așteptat, însă a fost ok, îndestulător. Pe un platou erau așezate câteva tipuri de mezeluri, brânză și cașcaval, castraveți, roșii, unt, gem si miere de albine. Dacă doreai omletă trebuia să comanzi, nu sunt costuri suplimentare. Nu exista pe masa apă plată sau sucuri, ele pot fi comandate separat. Eu am comandat în fiecare zi câte o sticlă de apă, dar n-am fost taxat suplimentar. La fel este cu cafeaua sau ceaiul. Se comandă de la bar si sunt incluse în micul dejun. Cafea de calitate! Pâinea prăjită la toate mesele este un mare plus!

Celelalte mese sunt disponibile sub formă de meniu prestabilit. Toate preparatele sunt din pește, am servit borș, ciorbă de perișoare, crap prăjit, caras, plachie cu mămăliguță, icre, salată cu pește afumat. La toate mesele am avut inclus desert, gogoși sau plăcintă cu mere. Există posibilitatea de a comanda altceva în afară de pește, din bucătăria tradițională românească. Sunt disponibile meniurle vegane sau de post, însă este necesar să anunțați acest lucru.

Prânzul sau cina (opționale) au un costuri de 130 lei/persoană. Trebuie avut în vedere acest lucru, variante de masă nu prea există, resortul fiind izolat. Iar accesul cu băuturi sau mâncare nu este permis!

Nici băuturile pentru aceste mese nu sunt incluse, o apă plată de 500 ml este 8 lei, o bere 18 lei iar o sticlă cu vin rose, de cramă, undeva  in jur de 150 lei.

Principalul atribut pentru care Holbina Trei Bibani este căutată de către turiști este izolarea de tot ceea ce înseamnă viața tumultoasă de oraș, relaxare si liniște sufletească, dar si pentru frumusețea zonei, in apropierea lacului Holbina și a canalelor adiacente.

Însă Holbina este renumită și pentru concursurile naționale și internaționale de pescuit care se organizează aici, amenajările existențe permițând desfășurarea în bune condiții a întrecerilor între pescari.

Ca turist, poți pescui o zi întreagă pe canalele din apropiere, toate au nume, primesti si indrumări, deci nu ai cum să te rătăcești. Mediul online este plin cu poze în care  pescarii își etalează prada, în general știuci de peste 1m lungime, sistemul "catch an release" este adoptat la Holbina. Închirierea unei bărci cu motor pentru o zi întreagă costă 1000 de lei/zi la care se poate adăuga barcagiul (100 lei/zi) sau ghidul pentru pescuit (550 lei/zi).

Însă dacă nu ești pescar profesionist și nu dorești să stai o zi întreagă pe baltă, în incinta resortului există pontoane special amenajate pentru pescuit recreativ, unde amatorii se pot bucura de capturi mai mici, pe care apoi le eliberează în baltă.

Holbina Trei Bibani dispune de o piscină exterioară pentru adulți de 1,7 m si una pentru copii de 0,7 m. În jurul piscinei si pe gazonul din apropiere se pot amplasa în jur de 20 de șezlonguri. Tot acolo există un spațiu de joacă pentru cei mici.

Resortul mai dispune de două pavilioane pentru evenimente, un heliport, debarcader de o parte si de alta a resortului, peste 40 de bărci cu motor și caiace, zonă de pontoane pentru fiecare ambarcațiune, foișoare și șezlonguri pentru a admira un frumos apus. De asemenea, există un jacuzzi unde turiștii pot petrece momente frumoase.

Pentru iubitorii de birdwatching, Holbina este o încântare, fauna prezentă în apropiere fiind pe placul fotografilor care stau câte o zi întreagă ascunși pentru a surpinde momentul perfect.

Mi-a părut rău că cele două zile au trecut extrem de repede, deși n-am pescuit, am fotografiat pescarii, am făcut plimbări cu barca, am surprins cele mai frumoase momente ale răsăritului si apusului, m-am deconectat de la tot ceea ce înseamnă cotidian, am oprit gândurile si m-am bucurat de tot frumosul din jur. Holbina Trei Bibani înseamnă mai mult decât o poveste, H3B reprezintă sentimentul de vis împlinit, bucuria clipelor care  întineresc sufletul!

Vezi tot albumul

Nu sunt comentarii.

Adaugă un comentariu

Hotel Viceroy , bijuteria de…

Singurul hotel de 5* de Kopaonik,…

  • 10.09.2023 - 15:00
Kopaonik stațiunea de 5* a…

"Viața este minunată pentru că…

  • 09.09.2023 - 14:25
Incredibil pentru Făgăraș.…

Lucrurile minunate se întâmplă…

  • 03.09.2023 - 15:28
Hotel Prahova 2* Saturn - Pentru…

Dacă cauti un hotel low budget…

  • 30.08.2023 - 12:48
Novi Pazar sau bucuria de a…

Vezi ce poți face în Novi Pazar,…

  • 18.08.2023 - 11:46
Lumea PreseiTomis PressRO PRESSAdyDev Media4x4 desert safari toursThe Bearings StoresRulmenți Stoc