Pentru o vacanță de calitate alege Cazanele Dunării-Am redescoperit…

Pentru o vacanță de calitate alege Cazanele Dunării

Am redescoperit una dintre cele mai frumoase zone din România, tărâm fantastic unde natura oferă un spectacol unic, într-o simfonie de culori și emoții.

La început acestei luni, la invitația prietenilor de la nou înființata Asociație "Descoperă Cazanele Dunării"  cărora le mulțumesc și pe această cale, FIJET România - Clubul Presei de Turism împreună cu o delegație de jurnaliști străini,  a avut ocazia de a redescoperi una dintre cele mai frumoase zone din România, tărâm fantastic unde natura oferă un spectacol unic,  într-o simfonie de culori și emoții.

Experiența de la Cazane a fost descrisă în acest articol - https://www.ovidiuoprea.ro/articol/cazanele-dunarii-locul-secret-pentru-o-vacanta-perfecta-in-romania enumerând câteva dintre obiectivele turistice care pot fi atinse într-o săptămână de vacanță.

Ar fi nedrept pentru acești oameni minunați care încearcă să se organizeze într-un parteneriat public privat -  un OMD local, așa cum este pe înțelesul tuturor, să nu povestim despre posibitățile de cazare din zonă și despre efortul proprietarilor de a asigura servicii de calitate, în ton cu tendințele actuale din turism.

Grupul nostru a fost împărțit în mod egal la 5 pensiuni din zonă, pentru a putea experimenta fiecare unitate de cazare, gastronomia, amabilitatea personalului, și serviciile.

Am avut bucuria de a fi cazat la Pensiunea Septembrie, o unitate de 4 stele din Eșelnița, la ieșirea din localitate, în opinia mea, una dintre cele mai frumoase și primitoare din zonă. Evident, toate sunt minunate și au un farmec aparte, dar la Septembrie am fost cazat eu și pot spune că mi-a intrat direct la suflet.

Site-ul pensiunii - https://www.pensiunea-septembrie.ro/wp/ te întâmpină cu un motto care te face să-ți faci bagajele și să pleci imediat într-acolo, fără telefon mobil, poate doar cu o undiță și cu multă poftă de vacanță.

Localizare:

Pensiunea Septembrie este localizată pe malul Dunării, la ieșirea din Cazanele Mici, pe șoseaua care leagă Orșova de Moldova Nouă. Este la ieșirea din Eșelinița, dar cea mai apropiată de Chipul lui Decebal și Mănăstirea Mraconia, amplasată strategic într-un mic golfuleț unde curenții sunt foarte mici și peștii se simt foarte bine. Pentru că este o zonă unde ajungi cu mașina, adaug coordonatele gps care te vor lăsa în parcarea din fața pensiunii. 44.655790/22.296683

Descriere:

Din primul moment după ce păsești în pensiune, te întâmpină un parfum floral discret, dacă ar fi fost și o muzică în surdină m-aș fi gândit că mă aflu într-un hotel de 5 stele. Chiar și așa, designul interior, scările și iluminatul mi-au adus aminte de singurul hotel de 5 stele din Kopaonik, Viceroy. Parcă eram în același film.

Pensiunea este formată din 18 camere, toate cu balcon și vedere către Dunăre, un restaurant modern, bar și terasă exterioară generoasă cu mobilier din cea mai bună calitate, piscină exterioară, loc de joacă pentru copii, ponton cu ambarcațiuni, sală de ședințe ideală pentru team building-uri, zonă de relaxare pe o mică insuliță cu sălcii, unde îndrăgostiți  pot servi o cină romantică la lumina lumânărilor.

Parcarea este generoasă, peste numărul de camere din pensiune, este supravegheată video și este gratuită.

Însă elementul principal care te determină să alegi această pensiune este vederea către Dunăre, practic poți admira întregul mal al Dunării și o mulțime de pensiuni din Eșelnița. Ai posibilitatea de a observa din balcon Tibula Traiana, aflată pe malul sârbesc, singura păstrată și conservată dintr-un total de zece, ridicate pentru a marca marșul triumfal al trupelor romane în Dacia. Iar răsăritul aici este de poveste...

Cazarea:

Pensiunea  dispune de un total de 18 camere single, duble sau apartamente, toate cu balcon și vedere la Dunăre. Mobilierul este nou, modern, de calitate, camera te cucerește din primul moment în care pășești înăuntru.

Un pat dublu cu o saltea perfectă, aer condiționat  care nu a fost folosit deloc, încălzire centrală, televizor lcd cu o mulțime de canale prin satelit, minibar cu o listă de prețuri decentă. Mochetă de bună calitate, draperii care miroseau a primăvară, la fel cum era și lenjeria nou nouță, fără pic de praf în cameră și cu toate becurile funcționale. Unii au o problemă cu acest lucru.

Baia impecabilă, mare și foarte curată, cu flori naturale și miros foarte plăcut.  Prosoape nou nouțe, consumabile de baie de cea mai bună calitate care au fost schimbate zilnic, oglindă imensă inundată în lumină, instalații sanitare moderne, duș cu scurgere imediată. Apă fierbinte, aproape instant. Poate singura problemă este legată de flexibilitatea dușului, dar în cele din urmă a fost ok.

Dar poate cel mai important lucru este balconul. Mărișor, cu două fotolii și o măsuță, este locul unde poți uita de timp și te poți apuca de poezie. Iar dacă ai un aparat foto, vei surprinde cu siguranță fiecare răsărit care îți va face ziua mai frumoasă. Voi posta câteva imagini care sper să  placă.

Restaurant:

Am avut inclus micul dejun, bufet suedez, fabulos, cu preparate de calitate pe care nu le găsești la hotelurile de 5* din marile orașe. Dacă voi începe să enumăr aici tot ceea ce ne-a fost pregătit nu-mi va ajunge o pagină, dar promit să adaug câteva poze sugestive care îmi vor da dreptate. Multă mâncare, la un moment dat gândul te duce la risipă, însă gazdele mi-au povestit că indiferent de gradul de ocupare al pensiunii, la fel se pregătesc. Iar ceea ce rămâne devine ospăț pentru angajați, adică nu se refolosește nimic. 

Într-una din zile, grupul nostru a fost invitat să servească prânzul, pe terasă. Pe lângă faptul că meniul a fost de calitate, cu preparate care pot fi găsite în restaurantele care aspiră la stele Michelin, mărimea porțiilor a fost impresionantă. S-a depus ceva efort, pentru a nu înapoia farfuraria cu mâncare însă totul a fost excelent, mai ales că vinul de calitate a contribuit la buna noastră dispoziție.

Excursii în zonă

Așa cum s-a povestit în articolul trecut, nu trebuie ratată excursia cu bărcile rapide de unde poți admira cele mai frumoase obiective de interes turistic din Clisură. Cazanele Mici și Mari, cele două peșteri - Ponicova și Veterani, Chipul lu Decebal, Mănăstirea Mraconia și golful cu același nume, laleaua galbenă de pe Ciucarul Mare, Ciucarul Mic, Tibula Traiana, sunt doar câteva dintre frumusețile care pot fi admirate în zonă. În plus, se poț admira pensiunile din Eșelnița și Dubova, majoritatea cu ponton, piscină exterioară și terase generoase cu vederea la Dunăre.

Muzeul de la Porțile de Fier 1, este un must see, pe care nu aveți voie să-l ratați, este locul în care veți înțelege importanța hidrocentralei pentru sistemul energetic din România. În același timp, se face un pas în trecut pentru a afla cum a dispărut insula Ada Kaleh și multe localități înghițite de apă, odată cu construcția hidrocentralei.

https://www.ovidiuoprea.ro/articol/cazanele-dunarii-locul-secret-pentru-o-vacanta-perfecta-in-romania Aici este un ghid cât de cât complet pentru o vacanță memorabilă la Cazane, recomand să citiți.

În afară de pensiunea Septembrie, unde am avut bucuria de a fi cazați (mulțumim pentru ospitalitate!), am vizitat o serie de alte pensiuni, multe dintre ele noi sau renovate la standarde moderne. Sincer, n-aș fi crezut să existe așa multe unități de cazare moderne, unele cu specific tradițional românesc, altele în stil mediteranean, însă toate extrem de primitoare, cu spații largi, camere luminate, restaurante și o bucătărie fabuloasă. Am avut ocazia de a servi din preparatele fiecăreia, n-aș putea face un top în funcție de gastronomie, este clar că vei reveni acasă cu multe kilograme în plus, dar fericit pentru o vacanță perfectă. Pensiunea Mai Danube (https://maidanube.ro/)m-a impresionat datorită camerelor mari cu vedere la Dunăre, mobilier de calitate și design tradițional românesc. În plus, zâmbetul gazdelor îți crează un sentiment de bună dispoziție. Nu simți că ești turist, ci mai degrabă un prieten pe care îți dorești să-l revezi. Din primul moment, la Mai Danube simți că ești printre cei dragi!

O altă pensiune interesantă, care place din primul moment este Riviera 990 (https://riviera990.ro). N-ai crede că ești în România, stilul arhitectonic, mobilierul și amenajările te duc cu gândul la o vilă grecească de la Marea Egee. Totul este de calitate și de bun gust. Gazdele, cu același zâmbet pe care îl întâlnești peste tot în Eșelnița și Dubova.

Pensiunea Sunshine și Danubia sunt la fel de atrăgătoare și primitoare, simți motivarea gazdelor pentru a realiza lucruri frumoase pentru că turismul nu merge fără implicare și determinare. Cazanele Dunării reprezintă modalitatea de a face dintr-o vacanță obișnuită, un mod de a cunoaște natura, oamenii și istoria locului, o evadare într-o lume în care spectacolul își dă mâna cu exclusivitatea.

Mulțumim Asociației "Descoperă Cazanele Dunării" pentru invitația în acest minunat infotrip! A fost memorabil!

Vezi tot albumul

Nu sunt comentarii.

Adaugă un comentariu

Pentru o vacanță de calitate…

Am redescoperit una dintre cele…

  • 23.04.2024 - 17:42
Cazanele Dunării - locul secret…

Cazanele Dunării este un loc unic…

  • 14.04.2024 - 20:16
Top 10 destinații turistice…

Pentru al doilea an consecutiv,…

  • 12.02.2024 - 19:03
Vitamină pentru suflet - Muzeul…

Curtișoara, locul unde tradițiile…

  • 03.02.2024 - 14:44
Hotel Viceroy , bijuteria de…

Singurul hotel de 5* de Kopaonik,…

  • 10.09.2023 - 15:00